Côte-Rôtie, Jean-Michel Stephan (2013)

Côte-Rôtie, Jean-Michel Stephan (2013)

Jean-Michel streeft naar maximaal frisse natuurwijnen waarbij het fruit centraal staat. Hij staat niet toe dat zijn wijn wordt afgevlakt door zwavelgebruik, overdreven houtgebruik, klaren of filteren. In het beste rode wijngebied van de Rhône maakt hij met veel precisie en passie de puurste Côte-Rôtie, gemaakt van biologisch geteelde syrah druiven (90%) en viognier (10%), afkomstig van zonnige terrasssen op de steile heuvels van Côte Blonde (90%) en Côte Brune (10%). Jean-Michel houdt de opbrengsten van de 25 tot 50 jaar oude ranken bewust een kwart lager dan is toegestaan (30 hl/ha). Het geconcentreerde fruit ontwikkelt zich op vaten (geen nieuw eiken), in 24 maanden, tot een vitale wijn met een flinke dot fruit en fraîcheur.Schist, gneis en migmatiet

€ 54,20

For that
special someone

"I knock you off of your feet!"